4 personer

Teriyakilax med nudlar

Saftig lax på stekta nudlar och grönsaker smaksatta med Sichuanolja och soja. Ringla på Teriakisås vid servering och toppa med en limeklyfta.

Ingredienser

4 bitar lax, ca 600 g
Teriyakisås, se recept (länk i instruktioner)
Lime till servering
Till nudlarna:
200 g äggnudlar
2 msk olja
400 g wokgrönsaker
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Sichuanolja, se recept (länk i instruktioner)

Så här gör du

  1. Förbered nudlarna enligt förpackningens instruktioner.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sedan grönsakerna hastigt på hög värme. Efter någon minut så tillsätt nudlarna och stek ytterligare en minut, smaksätt med Sichuanolja och japansk soja.
  3. Stek laxen i ugn eller på grilljärn, ringla på Teriyakisås och servera tillsammans med lime och nudlar.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.