Sojaskola

Mrs Cheng's Sojaskola

Hur man tillverkar soja

Mrs Cheng’s sojasåser är naturligt bryggda och framställs av fyra basingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten.

Ingredienserna väljs ut mycket omsorgsfullt för att få en slutprodukt av hög kvalitet.

Ingredienser
Sojabönorna får dra i vatten under en längre tid. Därefter ångas de vid hög temperatur.
Rostade vetekorn krossas för att jäsningen (fermentering) skall gå snabbare. Salt upplöst i vatten tillsätts.

Jäsning och Mognad
En viktig del av jäsprocessen och sojasåsens slutgiltiga karaktär är Koji, en form av mögelsvamp.
Sojabönor, vetekorn och Koji blandas med saltlösning. Detta kallas Moromi.
Moromin får sedan jäsa och mogna, en process som tar flera månader

Pressning/Filtrering och Dekantering
Efter att Moromin mognat tappas sojan av med hjälp av naturlig tyngdkraft. Den återstående delen av Moromin pressas med svagt och lätt tryck för att få ut en rå sojasås. Sojasåsen klaras sedan genom dekatering för att få bort sedimenten.

Pastörisering och Buteljering
Efter att sojasåsen är helt klar så pastöriseras den för att bli stabil samt att doft, färg och smak förfinas. Därefter buteljeras sojan och är nu klar att användas.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.