4 personer

Mrs Cheng´s Sichuanolja

Varje asiatisk kök bör ha en riktigt god het olja – vår Sichuanolja får en djup smak av kanel, stjärnanis, Sichuanpeppar och chiliflakes. Perfekt att ringla över när du vill ha extra hetta eller när du wokar nudlar.

Ingredienser

1 st kanelstång
1 st stjärnanis
1 tsk Sichuan peppar
1-3 msk chiliflakes
1 st salladslök, strimlad
1 st röd chili, tunt skivad
1 msk färsk ingefära, riven
2 msk vitlök, tunt skivad
1 dl majsolja

Så här gör du

  1. Lägg kanel, stjärnanis och Sichuan peppar i en liten kastrull tillsammans med oljan.
  2. Hetta upp oljan tills den är riktigt het.
  3. Lägg resterande ingredienser i en liten skål.
  4. Slå den heta oljan över, rör om och ställ sedan åt sidan.
  5. Förvara oljan i kylen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.