Om Mrs Cheng's

Autentiska smaker och kvalité

Autentiska smaker och kvalité har alltid varit ledorden för Mrs Cheng’s. Vår soja är “First Grade” och naturligt bryggd i Kina enligt samma principer som för flera hundra år sedan. Sojorna finns som mörk kinesisk soja och ljus japansk soja. Våra grytbaser görs i Thailand och smakar precis som en thailändsk curry ska göra!

Lång tradition och expertis

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Johnny besökte personligen varenda livsmedelsbutik, tidningsredaktör och restaurang han kunde hitta. Dag och natt pratade han om soja och visade svenskarna hur man använde soja även i svensk matlagning. Hans driv och engagemang lönade sig – idag kan man hitta Mrs Cheng’s soja i de flesta svenska kök!

Under flera decennier var ”Mrs Cheng’s” ett familjeföretag. Arvet från Johnny och Hanna fördes vidare av döttrarna, Anne och Helen Cheng som breddade portföljen, bl a med grytbaser från Thailand, och byggde varumärket ”Mrs Cheng’s”. Tjugo år senare sålde man företaget och varumärket ägs sedan december 2018 av GB Foods.

Lär dig hur Soja tillverkas

Vill du veta hur sojasås produceras? Se vår sojaskola.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.