4 personer

Cheng’s Japchae med biff och grönsaker

Härlig Japchae med strimlad och marinerad biff, wokade grönsaker, ägg och en god sås med smak av soja, honung, lime och sesamolja.

Ingredienser

4 påsar Mrs Cheng´s Snabbnudlar (valfri smak och tillagade enligt förpackningens instruktioner)
Till biffen:
300 g biff, strimlad
1 msk vitlök, finriven
1 msk sesamfrön
1 tsk farinsocker
1 msk olja
Till såsen:
1 dl Mrs Cheng´s Japansk Soja
1 msk farinsocker
1 msk honung
0,5 msk pressad lime
1 tsk sesamolja
Till woken:
2 st ägg
50 g färsk spenat
1 st röd paprika
1 knippe salladslök
1 st gul lök
100 g svamp
Tillbehör:
Krossad gurksallad (se länk i instruktioner)
Sichuanolja (se länk i instruktioner)

Så här gör du

  1. Blanda biffen med soja, vitlök, sesam och farin. Låt det marinera en stund i kylen.
  2. Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
  3. Rör sönder äggen och stek dem som en tunn omelett och låt den sedan kallna. Rulla ihop den och skär den i strimlor.
  4. Strimla och skär alla grönsaker till woken.
  5. Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner.
  6. Woka alla grönsaker någon minut, tillsätt nudlar och sås. Låt det koka upp och ställ sedan åt sidan.
  7. Hetta upp en stekpanna och stek köttet på hög värme.
  8. Servera nudlarna tillsammans med köttet, krossad gurksallad och sichuanolja.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.