Saftig lax på stekta nudlar och grönsaker smaksatta med Sichuanolja och soja. Ringla på Teriakisås vid servering och toppa med en limeklyfta.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
4 bitar lax, ca 600 g
Teriyakisås, se recept (länk i instruktioner)
Lime till servering
Till nudlarna:
200 g äggnudlar
2 msk olja
400 g wokgrönsaker
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Sichuanolja, se recept (länk i instruktioner)
Så här gör du
Förbered nudlarna enligt förpackningens instruktioner.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sedan grönsakerna hastigt på hög värme. Efter någon minut så tillsätt nudlarna och stek ytterligare en minut, smaksätt med Sichuanolja och japansk soja.
Stek laxen i ugn eller på grilljärn, ringla på Teriyakisås och servera tillsammans med lime och nudlar.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.