8 personer

Japanese Milkbread

Ingredienser

Fördeg:
1,5 msk ekologiskt vetemjöl special
0,75 dl mjölk 3%
Deg:
7-8 dl ekologiskt vetemjöl special
2,75 dl mjölk 3%
25 gr jäst till matbröd
2 msk flytande honung
1,5 tsk fint salt
100 gr smör
2 brödformar
1 ägg + 2 msk mjölk

Så här gör du

Fördeg

  • Blanda samman mjöl och mjölk i en kastrull, låt sjuda några minuter under omrörning till en klistrig smet.
  • Lägg över i en tight skål, täck med plastfilm och låt den svalna.

Deg

  • Pensla 2 brödformar med olja.
  • Använd degblandare. Lägg fördegen, mjöl, mjölk, jäst, honung och salt i skålen och kör den i 15 minuter med degkrok.
  • Tillsätt smöret och arbeta degen ytterligare 4 minuter på hög hastighet.
  • Täck skålen med bakduk och låt den jäsa i 60 minuter i rumstemperatur.
  • Dela degen i 8 bitar, arbeta degen till en boll som får vila 15 minuter.
  • Forma avlånga ”korvbröd” och lägg dem i brödformarna. Låt degen jäsa på nytt i 90 minuter.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg tillsammans med mjölk.
  • Grädda bröden i ugn, ställ in dem på 200 grader och sänk sedan temperaturen till 160 grader. Grädda bröden ca 20 minuter tills de är färdiga och fått fin färg. Låt bröden kallna på galler.

Servera bröden med en god kräftröra – se recept Crayfish rolls.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.