Grillade Pilgrimsmusslor med nudlar och Sichuanolja
En perfekt förrätt är grillade pilgrimsmusslor med nudlar, sparris, röd chili, salladslök, japansk soja och som pricken över i:et – Mrs Cheng´s Sichuanolja!
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
4 stora eller 8 mindre pilgrimsmusslor
50 g Mrs Cheng´s nudlar, Veggie
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
4 st sparris
2-4 msk Mrs Cheng´s Sichuanolja, se länk i instruktionerna
1 st röd chili
1 st salladslök
Så här gör du
Skiva chili och salladslök tunt och lägg det i isvatten.
Koka sparrisen i 30 sekunder dela den sedan i fina bitar.
Koka nudlarna och smaksätt dem med japansk soja.
Grilla musslorna och lägg dem på skalen eller i skålar tillsammans med nudlar, salladslök, chili och sparris.
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.