En god vegetarisk nudelrätt med grönsaker och tofu som får fin sälta från sojan och hetta från Sichuanoljan.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
200 g äggnudlar
3 msk olja
400 g wokgrönsaker
200 g tofu, silken style
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Sichuanolja, se recept (länk i instruktioner)
Så här gör du
Förbered nudlarna enligt förpackningens instruktioner.
Hetta upp oljan i en stekpanna, stek tofun hastigt och lägg sedan åt sidan.
Stek sedan grönsakerna hastigt på hög värme.
Efter någon minut så tillsätt nudlarna och stek ytterligare en minut.
Rör försiktigt i tofun och smaksätt med Sichuanolja och japansk soja.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.