4 personer

Yozu pannacotta med soja- och kolasås

En italiensk klassisk dessert – fast här med en japansk twist där yozun ger en härlig citrussmak och syrlighet. Servera med en god kolasås smaksatt med japansk soja och garnera med färska bär.

Ingredienser

2 dl kondenserad mjölk
2,5 dl vispgrädde
1,5 st gelatinblad
2 msk yozu juice
Till Soja- och kolasås:
1 dl strösocker
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap

Så här gör du

Pannacottan

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Värm upp kondenserad mjölk och grädde (skall ej koka, ca 70 grader blir bra), rör i gelatinbladen och låt det kallna till rumstemperatur.
  3. Rör försiktigt i den yozu juicen och slå upp smeten i formar.

Soja- och kolasås

  1. Karamellisera sockret i en tjockbottnad kastrull.
  2. När det är gyllenbrunt så tillsätt försiktig soja, grädde och sirap under omrörning.
  3. Låt det koka sakta under omrörning tills såsen får fin konsistens.

Servera med färska bär som hallon.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.