4 personer

Yakitori

Ingredienser

500g kyckling, fläsk eller biff
Grillspett
Grönsaker, t ex salladslök och pak choi
Till marinad:
1 msk ingefära, riven
1 dl Mrs Cheng japansk soja
1 msk socker
1 msk risvinäger
Till sås:
2 msk japansk soja
1 dl sake alternativt vitt vin
0,5 dl vatten
0,5 dl mirin
1 msk socker
1 tsk Touch of Taste Kycklingfond
0,5 msk majsstärkelse utrört i 1 msk vatten

Så här gör du

Strimla köttet och lägg det i en påse. Vispa samman marinaden och slå den över. Låt det marinera minst en timme i kyl (men gärna över natten). Slå soja, sake, vatten, mirin socker och fond i en kastrull. Låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter. Reda av såsen med majsstärkelsen, sila och ställ åt sidan. Trä upp köttet på spetten och grilla på het grill, pensla dem med såsen under tiden de grillas. Servera spetten tillsammans med grillade grönsaker och såsen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.