4 personer
25 minuter

Yaki Onigri med sparris, ägg och soja/wasabikräm

Ingredienser

5 dl kokt kallt sushiris
3 msk olja
1 bunt sparris, kokta
4 st ägg
4 msk risvinäger
Till krämen:
0,75 dl Philadelphiaost
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1-3 tsk wasabi
0,5 tsk tryffelolja

Så här gör du

  • Vispa samman ingredienserna till krämen.
  • Pressa samman sushiriset till trekantiga ”biffar”.
  • Knäck äggen i små koppar med 1 msk risvinäger i varje. Låt äggen ligga i vinägern i 5 minuter.
  • Koka upp saltat vatten i en kastrull och pochera äggen.
  • Stek risbiffarna under tiden tills de blivit gyllenbruna och krispiga.
  • Servera ris, sparris, ägg och kräm på varma tallrikar.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.