En härligt fräsch skål fylld med lime- och honungsmarinerad kål, krispiga grönsaker samt sushiris med god dressing.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
2 msk socker
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
8 st rädisor, tunt skivade
4 dl rödkål, strimlad
2 msk lime, pressad
2 msk honung, flytande
10 cm gurka
2 st avokado
4 msk sushi gari, inlagd ingefära
Dressing:
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
1 msk lime, pressad
1 msk honung
0,5 tsk sesamolja, mild
2 msk sesamfrön
Så här gör du
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Värm försiktigt upp risvinäger, socker och fond till sockret löst sig.
Smaksätt det kokta riset med blandningen och låt det svalna till rumstemperatur.
Marinera kålen i lime och honung. Efter 10 minuter är den klar att använda.
Skär gurkan i tunna strimlor, skiva rädisorna. Dela, skala och kärna ur avokadon, skiva den sedan så tunt som möjligt.
Vispa samman soja, fond, lime, honung, sesamolja och sesamfrön till en god dressing.
Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med grönsaker och tillbehör.
Avsluta med att ringla över dressingen
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.