4 personer

Tonkatsu

Tonkatsu är en japansk schnitzel som dubbelpanerats och stekts krispigt gyllenbrun. Serveras med ris, en krämig coleslaw och Katsusås.

Ingredienser

600 g kycklinglår- eller bröstfilé
1 dl mjöl
2 st ägg
2 dl panko ströbröd
olja till stekning
Till servering:
Coleslaw
ris
Katsusås, se recept (länk i instruktioner)

Så här gör du

  1. Banka ut köttet till 1 cm tunna ”schnitzlar” och smaksätt dem med salt och peppar.
  2. Dubbelpanera dem i först mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist panko.
  3. Stek kycklingen i rikligt med olja och låt dem sedan rinna av några sekunder på hushållspapper innan de serveras tillsammans med ris, sallad och Katsusås.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.