4 personer

Tonfisk-tataki

Ingredienser

400 g färsk tonfisk
2 msk sesamfrön, svarta eller vita
400 g små kokta färskpotatis
4 st ägg, kokta
0,5 dl rödlök, hackad
1 knippe färsk dill
50 g smör
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 dl gräddfil
1 liten burk fisk- eller algrom

Så här gör du

  • Dela potatis och ägg.
  • Hetta upp en non-stick stekpanna tills den är riktigt het.
  • Stek tonfisken i ca 15 sekunder på varje sida, lägg sedan över den på en skärbräda.
  • Smaksätt med salt, peppar och strö över sesamfrön.
  • Skiva fisken i 2-3 cm tjocka skivor.
  • Bryn smöret i en liten kastrull, när det är gyllenbrunt så tillsätt sojan och låt det koka upp.
  • Lägg upp allt på ett fat och skeda på det varma sojasmöret.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.