4 personer

Tempura

Fantastiska friterade grönsaker av valfri sort att dippa i en god sås! Perfekt fingermat vid minglet!

Ingredienser

Till smeten:
1 dl maizena
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st ägg
5 msk iskallt vatten
Till fritering:
Grönsaker tex salladslök, broccoli, paprika, ostronskivling, ramslök, rödlök
Olja till fritering
Dipsåser som t ex Koriander-Ingefära-Lime sås, se länk i instruktioner

Så här gör du

  1. Rör samman de torra ingredienserna i en rymlig bunke.
  2. Tillsätt hälften av vattnet samt ägget. Rör till en klumpfri smet och tillsätt resten av vattnet. Smeten blandas precis innan den skall användas, den vinner inte på att vila innan användning.
  3. Skär grönsakerna i fina bitar. Tänk på att hårda grönsaker måste skäras tunt för att hinna bli tillagade i friteringen.
  4. Hetta upp oljan till ca 180°. Doppa grönsakerna i smeten, låt överflödig smet droppa av och fritera några minuter.
  5. Servera tillsammans med dipsåser som tex Koriander-ingefära-lime sås.

 

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.