8 personer

Teägg

Teägg är inte bara väldigt goda utan också otroligt vackra att servera. Sitt vackra mönster får ägget genom att låta äggen koka en andra omgång i vatten med teblad i. Perfekta att använda när du vill göra Deviled eggs.

Ingredienser

8 st ägg
0,75 dl Mrs Cheng´s Kinesisk soja
2 st stjärnanis
2 msk svart lös te

Så här gör du

  1. Koka upp 1 liter vatten med stjärnanis och soja.
  2. Lägg i äggen och låt dem koka 3 minuter.
  3. Ta upp äggen, knäck skalen så att de krackelerar men fortfarande håller ihop.
  4. Lägg i tebladen och ställ kastrullen i ugnen, 45 minuter på 75°. Låt äggen kallna i spadet.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.