6 personer

Steamed Buns

Ingredienser

Grundrecept deg:
250 gr vetemjöl special
1,3 dl vatten, ljummet
20 gr jäst

Så här gör du

  • Smula ner jästen i det ljumma vattnet, rör i mjölet lite åt gången till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i 2 timmar.
  • Dela upp degen i 15 bitar, rulla ihop till bullar. Lägg en matsked fyllning i mitten och vik ihop så att degen täcker fyllningen.
  • Låt degbollarna vila ca 15 minuter till innan de ångas i 15-20 minuter.
  • Tips! Förslag på fyllning – smaksätt fläsk- eller kycklingfärs med Mrs Cheng’s Japansk soja, ingefära, vitlök, chili och salladslök.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.