Att göra egen Teriyakisås är väldigt enkelt, bara att blanda, koka upp och sedan låta den svalna innan den avnjuts!
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 dl Mrs Cheng's Japansk soja
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk risvinäger
1 msk ingefära, riven
0,5 msk vitlök, riven
1-3 tsk sambal oelek
0,5 msk majsstärkelse
Så här gör du
Häll alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
Låt såsen koka sakta 1 minut.
Låt den sedan kallna och förvara den i kyl.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.