Dela ankbrösten på längden och lägg dem i en påse. Rör ihop marinaden och slå den över ankan. Låt det marinera i kylen över natten. Ta upp ankan och bryn det runt om. Lägg det tillsammans med marinaden i en ugnsfast form. Efterstek i ugn 110° till önskad stekningsgrad (60°-62° för medium). Ös ankan ofta med marinaden under stekningen. Låt ankan vila några minuter innan den skivas tunt och serveras i salladsblad tillsammans med gurka, majonnäs och ris.
Till servering:
Sojapicklad gurka, se recept
Srirasha -eller chilimajonnäs
Salladsblad
Nykokt jasminris
Europe Foods Sverige AB
Kung Oskars väg 11 c
221 40 Lund
Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!
Hälsningar Teamet på Mrs Chengs
Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.