8 personer

Sojarostade palsternackor med sojamajonnäs

Ingredienser

6-8 st palsternackor
Rapsolja
Smör
Mrs Cheng´s Japansk soja
Salt och peppar
Sojamajonnäs:
2 st äggulor
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
3-4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk rostad sesamolja

Så här gör du

Sojarostade palsternackor

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skala och dela palsternackorna. Skär dem i lagom stora bitar.
  • Lägg palsternackbitarna i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och blanda med rapsolja och soja
  • Pensla palsternackorna med smör-, rapsolja och sojablandningen. Salta och peppra.
  • Baka palsternackorna mitt i ugnen i 20-25 minuter tills de är mjuka och gyllengula.
  • Lägg upp på ett fat, garnera med sallad och klicka på lite sojamajonnäs på palsternackorna.

 

Sojamajonnäs

  • Slå sojan i en liten kastrull, låt den koka upp och koka tills hälften återstår. Kyl den sedan.
  • Rör ihop äggulor, dijon och vinäger.
  • Vispa i rapsolja och sesamolja, lite åt gången tills du har en fin konsistens på majonnäsen.
  • Avsluta med att tillsätta sojan lite i taget.
  • Smaka dig fram till smak och sälta.

 

Lägg upp allt på ett fat, garnera med sallad och klicka på sojamajonnäs på palsternackorna.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.