15 personer

Sojagravad lax

Ingredienser

Gravning per kg lax:
2 tsk grovstött vitpeppar
3 msk salt
2 msk strösocker
2 msk farinsocker
1 dl Mrs Cheng's Japansk soja

Så här gör du

Blanda vitpeppar, salt, socker och farin. Gnugga in blandningen i fisken och lägg den i en fryspåse på en bricka. Ställ brickan i kylen. Efter några timmar så slå i sojan och fortsätt grava i 2 dygn. Vänd påsen med jämna mellanrum. När laxen är färdiggravad så slå bort vätskan så att den inte blir övergravad och för salt. Skär laxen i tunna skivor och servera den med goda tillbehör.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.