4 personer

Soja- och sesammayo

Läcker mayo med reducerad japansk soja och smak av sesam från både olja och frön. En perfekt dippsås full av härlig nötighet!

Ingredienser

2 st äggulor
1 msk dijonsenap
2 tsk vit vinäger
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön, malda eller mortlade
3 dl rapsolja
3-4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja

Så här gör du

  1. Slå sojan i en liten kastrull, låt det koka upp och koka tills hälften återstår.
  2. Kyl sedan sojan. Rör ihop äggula, dijon, sesamolja, sesamfrön och vinäger.
  3. Vispa i oljan med en tunn stråle.
  4. Avsluta med att tillsätta sojan lite i taget. Smaka dig fram till lagom smak och sälta.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.