4 personer

Snabb kimchi

Ingredienser

500 gr salladskål
2 msk salt
1-3 msk Go Chu Jang
2 tsk fisksås
2 tsk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk vitlök, finhackad
2 msk ingefära, riven
2 tsk strösocker
2 tsk risvinäger

Så här gör du

  • Strimla kålen i breda strimlor, skölj den noga och blanda med salt. Låt stå i en bunke i 6 timmar i rumstemperatur övertäckt med en handduk.
  • Tvätta sedan kålen och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
  • Blanda de övriga ingredienserna och blanda i kålen.
  • Lägg över i en burk och låt den vila ytterligare 1 timme så att smakerna utvecklas.
  • Tips – du kan blanda i gurka, groddar, morötter eller andra grönsaker för att variera din kimchi.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.