Rensa och skär kycklinglevern i ca 1 x 1 cm stora bitar. Smaksätt levern med salt och vitpeppar.
Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på medelvärme i 2-3 min.
Sänk värmen och tillsätt löken, låt steka ytterligare 2 minuter.
Slå i sojan och låt det koka ihop några minuter.
Låt det svalna och mixa till en slät smet. Tillsätt smöret och mixa ytterligare 1 minut.
Klä en avlång form med plastfolie, smörj den sedan med lite olja. Tryck ner smeten i formen, se till så att det inte blir luftfickor i formen och täck med plastfilm. Ställ formen i kylen över natten.
Blanda socker, vinäger och sesamolja i en liten skål. Skiva gurkan tunt och lägg den i lagen. Låt den sedan mogna några timmar i kylen innan servering.
Bre smör på bröden och toppa med pastej, gurka, svamp och lök.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.