4 personer

Smörrebröd med asiatisk rostbiff och remoulad

Ingredienser

1 kg rostbiff, rå
Salt och svartpeppar från kvarn
Marinad:
0,5 dl Mrs Cheng´s Mushroom soy
1 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 msk vitlök, finhackad
1 msk ingefära, finriven
Till servering:
Remulad
Rostad lök
Rödlök
Rågbröd
Smör

Så här gör du

  • Smaksätt rostbiffen runt om med salt och svartpeppar. Lägg den i en ugnsfast form och stek rostbiffen 60-90 minuter i ugn på 125 gr.
  • Håll koll på innertemperaturen och ta ut köttet när den 58 gr i kärnan. Lägg det varma köttet i en fryspåse.
  • Vispa samman marinaden och slå den i påsen. Låt köttet marinera 1, gärna 2 dygn i kylen innan den skivas tunt och serveras på smörrebröden.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.