6 personer

Smashed gyoza

Testa att äta gyoza på ett annorlunda vis – men fortfarande lika gott! Dippa i en god sås och njut!

Ingredienser

Wonton- eller gyozaplattor
Till färsen:
500 g kycklingfärs
1 dl grädde
4 msk ströbröd
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
4 msk olja
Till servering:
dippsåser t ex Spicy teriyaki

Så här gör du

  1. Blanda grädde, vitlök, soja och ströbröd.
  2. Blanda i kycklingfärsen och rör till en slät smet. Låt den vila 30 minuter i kylen.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och klicka i färsen.
  4. Lägg på degplattor och tryck till (akta så du inte bränner fingrarna).
  5. Slå i några matskedar vatten och lägg på ett lock. Lyft locket efter någon minut och länd på biffarna. Stek ytterligare någon minut och lägg sedan upp dem på ett serveringsfat.
  6. Servera dem tillsammans med en eller två goda dipsåser t ex Spicy Teriyaki.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.