4 personer

Ramen med kyckling och grönsaker

Härlig ramen med kyckling, nudlar och grönsaker och smakrik buljong. Garnera med kokt ägg, sesamfrö, salladslök och koriander.

Ingredienser

200 g nudlar, torkade
300 g kycklingbröstfilé
2 msk olja
150 g svamp, shiitake eller ostronskivling
2 stånd pac choi
100 g groddar
4 st ägg, kokta med krämig gula
Till buljongen:
1 liter vatten
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk sesamolja
Till servering:
chiliflakes, sesamfrön, salladslök och koriander

Så här gör du

  1. Stek kycklingfiléerna i oljan, låt dem vila 10 minuter och skiva sedan dem.
  2. Stek svampen hastigt i samma stekpanna och ställ dem åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner och spola dem sedan kalla.
  4. Koka upp alla ingredienserna till buljongen, smaka av med fond och soja.
  5. Dela pac choien på mitten och låt den koka 1 minut i buljongen, ta upp och ställ åt sidan.
  6. Doppa groddarna 30 sekunder i soppan, ställ sedan åt sidan.
  7. Arrangera nudlar, svamp, groddar, pac choi och ägg i djupa tallrikar och skeda den kokande buljongen över. Toppa med chiliflakes, sesamfrön, salladslök och koriander.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.