4 personer

Pad Thai med räkor

En pad thai kan varieras i all oändlighet här har valt att göra den med stora räkor. Servera med hackade nötter och koriander.

Ingredienser

300 g risnudlar
200 g vannamei räkor, avrunna, skalade och tinade
2 små gula lökar, strimlade
4 st salladslökar, strimlade
3 msk olja
1 handfull groddar
100 g vitkål, strimlad
2 st ägg
2 dl jordnötter, cashew eller solrosfrön
1 knippe koriander, färsk
Till såsen:
2 msk fisksås
2 msk limejuice
2 msk socker
2 msk Mrs Cheng Japansk soja
2 dl vatten
Sambal oelek efter smak
4 st vitlöksklyftor, tunt skivade

Så här gör du

  1. Koka risnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Spola dem kalla och olja in dem så att de inte klibbar.
  2. Rör ihop såsen i en liten bunke.
  3. Knäck äggen och vispa dem lätt med en gaffel.
  4. Stek lök, salladslök och vitkål i en rymlig stekpanna några minuter. Tillsätt räkorna och stek ytterligare 1 minut.
  5. Rör i såsen, groddarna och nudlarna. När allt är varmt och rör i äggen och låt allt koka upp.
  6. Lägg upp på djupa tallrikar och servera nudlarna överströdda med hackade nötter och koriander.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.