En härlig sås med fin sötma som passar lika bra som marinad eller som tillbehör till exempel en Katsu sandwich.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 msk Mirin
1 tsk honung, flytande
1 tsk vitlök, finhackad
1 tsk galangal, finriven (eller ingefära)
0,5 tsk sesamolja
1,5 msk farinsocker
2 msk vatten
1 tsk Maizena
Så här gör du
Rör samman alla ingredienser i en liten kastrull, låt det koka upp under omrörning.
När såsen tjocknat så kyl den och förvara såsen kallt.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.