6 personer

Mrs Cheng’s krispiga rödkål

Ingredienser

300 g tunt strimlad rödkål
1 st rödlök, tunt strimlad
2 röda äpplen, urkärnade och tunt skivade
2 dl plockade örter
Dressing:
3 msk pressad apelsinjuice
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
2 msk rapsolja
Krisp:
1 dl matvete
2 dl vatten
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
2 msk rapsolja

Så här gör du

Koka upp vatten och soja, lägg i matvetet och låt det koka sakta 10 minuter. Låt den rinna av och kallna. Lägg grynen i en skål och blanda i oljan och bred ut det på en långpanna med bakplåtspapper. Rosta grynen i ugn, 200° i ca 10 minuter tills grynen är krispiga.

Vispa samman dressingen. Blanda salladen, smaksätt med dressingen, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skål och strö över de krispiga grynen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.