3 personer

Mrs Cheng´s Julcurry

En härlig curry med ugnsbakade rotfrukter med five spice och Mrs Cheng´s Red Curry. Servera i djup tallrik och toppa med apelsincest, salladslök och chili!

Ingredienser

150 g morötter
150 g palsternacka
200 g brysselkål
2 små lökar
1 burk Mrs Cheng's Grytbas Röd Curry
1 apelsin
1 rött äpple
1 tsk five spice
chili
salladslök
3 msk rapsolja
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Tvätta, ansa och dela rotfrukterna, löken och brysselkålen.
  2. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över rapsolja, five spice, salta och peppra. Massera in olja och kryddor i rotsakerna.
  3. Rosta rotfrukterna  på 200° i 40 minuter. Stäng av ugnen, ta ut formen och tillsätt Mrs Cheng’s Red curry. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt allt koka ihop på eftervärmen under 5-10 minuter.
  4. Strimla äpplet och skiva salladslök och chili tunt.
  5. Tvätta och riv sedan apelsinen.
  6. Servera curryn i djupa tallrikar och toppa med apelsinscest, lök och chili.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.