4 personer

Lax tataki med sesamris och päron

Ingredienser

600g laxfilé, skinn och benfri
Marinad:
0,5 dl Mrs Chengs Japansk Soja
0,5-1 tsk sesamolja
1 msk pressad citron
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk finriven ingefära
2 små päron
1 msk pressad citron
1 msk flytande honung
2 st salladslökar, strimlade
4 portioner ris, nykokt
4 msk rostade sesamfrön
Srirasha -eller chilimajonnäs

Så här gör du

Rör samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en tät påse, slå i marinaden och låt den marinera i kyl minst 4 timmar men gärna över natten. Dela och kärna ur päronen. Skär dem i tunna klyftor. Smaksätt päronen med citron, honung, salladslök, svartpeppar och salt. Lufta det kokta riset och blanda i sesamfröna. Hetta upp en nonstickpanna och halstra laxen 30 sekunder på varje sida. Skiva laxen och servera den tillsammans med ris, päronsallad och chilimajonnäs.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.