4 personer

Lax Tataki med krämig potatissallad

Tataki lax är en japansk rätt där laxen steks ytterst hastigt runt om. Här serverar vi den på en salladsbädd med en massa grönt, potatis, ägg och örter tillsammans med en dressing med bland annat färsk dragon, kapris, citron och majonnäs.

Ingredienser

Till salladen:
1 dl basilikablad, färska gärna Thaibasilika
1 dl gräslök, skuren
0,5 st gurka, tunt skivad
1 knippe dill, plockad
1 liten fänkål, hyvlad
1 ask gröna bönor, blancherade
0,5 dl tunt skivad schalottenlök
100 g kokt kall potatis, skivad
6 st kokta ägg, delade
Till dressingen:
1 knippe färsk dragon, hackad
1 msk kapris, hackad
1 msk pressad citron
1 tsk vitlök, finhackad
1,5 dl majonnäs
Till laxen:
500 g lax, gärna Salma eller Fröya
2 msk sesamfrön
2 msk olja
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk lime, pressad
1 msk farinsocker
1 msk ingefära, färsk

Så här gör du

  1. Rör samman alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg alla ingredienserna till salladen i en låg, vid skål.
  3. Smaksätt laxen med salt, peppar och strö över sesamfrön.
  4. Hetta upp en nonstickstekpanna tills den är riktigt het. Slå i oljan och stek laxen 30 sekunder på varje sida. Lägg laxen i en tight form.
  5. Vispa samman soja, lime, farinsocker och ingefära, slå det över laxen. Låt den sedan stå och marinera 20 minuter.
  6. Skiva laxen i 3 mm tjocka skivor och servera dem tillsammans med potatissalladen.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.