4 personer
40 minuter

Koreanska köttbullar

Ingredienser

500 gr kycklingfärs
1 dl grädde
4 msk ströbröd
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2-4 msk koreansk chilipasta Go Chu Jang
Till Glaze:
1 msk risvinäger
3 msk mango chutney
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1-2 tsk ingefära, riven
4 portioner jasminris, kokt
Pac choi

Så här gör du

  • Lägg alla ingredienserna till glazen i en skål och blanda väl.
  • Blanda grädde, vitlök, soja och störbröd.
  • Blanda i kycklingfärsen och rör till en slät smet. Låt den vila i 30 minuter i kylen.
  • Rulla små fina köttbullar, stek dem i olja och slå i glazen. Låt det koka tills det mesta av vätskan dunstat.
  • Servera köttbullarna tillsammans med pac choi och ris.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.