4 personer

Korean Fried Chicken

Ingredienser

600g kycklinglårfilé
Olja till fritering
Till kryddblandning:
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0,5 dl majsstärkelse
Til frityrsmet:
1,5 dl majsstärkelse
1,5 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
3 dl isvatten
Till sås:
1 dl Mrs Cheng Japansk Soja
3 msk Gochujang
1,5 msk risvinäger
2 tsk tomatpuré
1 dl farin eller muscovadosocker

Så här gör du

Lägg alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp den. Ställ den åt sidan.

Blanda ihop kryddblandningen. Dela kycklinglåren i tre delar och smaksätt kycklingen med kryddblandningen.

Vispa ihop allt till frityrsmeten. Doppa kycklingen i smeten och fritera den gyllenbrun och genomstekt.

Ringla över såsen och servera kycklingen tillsammans med ris, grönsaker och frön.

Till servering:
Picklade grönsaker, ris, rostade frön och nötter.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.