4 personer

Kinesisk burgare ”Roujiamo”

Ingredienser

4 skivor nattbakad fläskkarré
4 st pitabröd
2 msk olja
salladsblad
Till Glaze:
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 tsk Sambal Oelek
2 tsk flytande honung
1 tsk sesamolja
Till Coleslaw:
200 gr salladskål, strimlad
100 gr morötter, strimlade
100 gr rättika, strimlad
2 st salladslökar, strimlade
1 msk apelsinjuice, koncentrerad
3 msk sweet chilisås
1 msk ingefära, riven
0,5 msk lime, pressad saft
0,5 dl majonnäs

Så här gör du

  • Putsa bort synliga senor och hårt fett, smaksätt köttet med salt och svartpeppar.
  • Baka köttet i ugn eller grill, 30 minuter på 150 grader och sedan 4 timmar på 100 grader. Låt det kallna och skär upp i 4 skivor.
  • Vispa samman glazen och blanda alla ingredienser till coleslawn.
  • Grilla karréskivorna  och pensla upprepade gånger med glazen tills köttet är genomvarmt.
  • Stek pitabröden i lite olja tills de blåst upp sig. Montera fina burgare med bröd, karré, sallad och coleslaw.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.