4 personer

Karaage

Ingredienser

400g benfria kycklinglår
2 msk sesamfrön
Olja till fritering
Till marinad:
3 msk sojasås
2 msk färsk ingefära, riven
2 msk vitlök, riven
Till panering:
1 dl majsstärkelse
Till sås:
1 dl Teriyakisås, hemlagad eller färdigköpt
1 msk koncentrerad apelsinjuice

Så här gör du

Skär kycklingen i tärningar. Vispa samman marinaden och låt kycklingen marinera 1 timme i kyl. Lyft kycklingen ur marinaden och panera dem med majsstärkelsen. Fritera kycklingen gyllenbrun och genomstekt. Blanda Teriyaki och apelsin i en liten kastrull och låt det koka upp. Ringla såsen över kycklingen och strö på sesamfröna.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.