4 personer

Japanska potatisrullar

Frasiga friterade potatisrullar med sesamfrön – underbara att servera som snacks, drinktilltugg, tillbehör eller som en rätt på buffébordet. Servera med en sojamayo att dippa dem i!

Ingredienser

450 g kokt mjölig potatis, kall
4 msk majsstärkelse
Salt och svartpeppar
Sesamfrön
Olja till fritering
Till servering:
Sojamayo, se recept (länk i instruktioner)

Så här gör du

  1. Pressa den kokta potatisen i en skål.
  2. Tillsätt majsstärkelse och krydda med salt och peppar.
  3. Arbeta smeten med en träsked tills smidig konsistens.
  4. Dela degen i jämnstora bitar och rulla ut dem till korvar.
  5. Rulla korvarna i sesamfrön och fritera dem till sist i het olja.
  6. Servera dem som snacks eller som tillbehör till andra rätter, gärna tillsammans med Sojamayo.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.