8 personer
90 minuter

Inkokt lax med sojamajonnäs

8-10 personer på buffé

Ingredienser

600 gr lax, benfri med skinn
1 påse sallad, späda salladsblad
Till lagen:
2 st små gula lökar
1 liter vatten
2 dl risvinäger
1 dl strösocker
1 tsk salt
Till Sojamajonnäs:
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
2 dl majonnäs
Till Gurksallad:
1 st gurka
2 msk sesamfrön
1 tsk sesamolja
1 msk citron, pressad
1 msk rapsolja

Så här gör du

  • Skär laxen i fina kuber och lägg dem i en tajt form.
  • Koka upp ingredienserna till lagen och låt den koka några minuter. Slå den kokande lagen över laxen och täck med lock eller plastfilm. Låt formen stå 30 minuter i rumstemperatur och sedan 1 timme i kylen innan servering.
  • Skiva gurkan tunt och smaksätt den med sesam, citron och olja. Smaka av med salt och låt salladen mogna en stund.
  • Vispa samman majonnäs och soja.
  • Ta upp laxen ur lagen, kontrollera så att laxen är tillagad rakt igenom.
  • Lägg upp laxen på fat, spritsa eller klicka på majonnäsen och servera tillsammans med gurksallad och salladsblad.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.