4 personer
55 minuter

Grillade räkor Thai Style

Ingredienser

500 g räkor, färska med skal
1 st citrongräs
2 st vitlöksklyftor
1 st lime
1 st citron
1 st chili, röd mild
1,5 msk basilika, färsk
1,5 msk koriander, färsk
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk sweet chilisås
1,5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Banka och finhacka citrongräset. Riv vitlök och limeskal.
  2. Finhacka chili och örter. Pressa saften ur lime och citron. Blanda med övriga ingredienser till en marinad.
  3. Vänd ner räkorna med skalet på i marinaden och låt marinera i ca 30 min.
  4. Låt marinaden rinna av räkorna (spara marinaden) och trä upp dem på ett spett.
  5. Grilla hastigt över glöden, någon minut på varje sida.
  6. Ringla över resterande marinad över räkorna innan servering.
  7. Servera som förrätt med grillad citron, majonnäs smaksatt med överbliven marinad och en krispig grönsallad.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.