4 personer
50 minuter

Grillade grönsaker

Grillade grönsaker är ett supergott tillbehör till både kött, fågel och fisk. Eller varför inte som en vegetarisk rätt med en god sås. Grönsakerna får härlig smak från en asiatisk marinad med bland annat vitlök, ingefära, japansk soja och Go Chu jang. Toppa med gärna med något krispigt som nötter eller frön.

Ingredienser

1 msk vitlök, hackad
1 msk ingefära, riven
1 msk Go Chu jang koreansk chilipasta
1 tsk sesamolja
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk råsocker strö
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
2 msk olja

Så här gör du

  1. Rör samman marinaden och smaka av med fond, chilipasta och salt.
  2. Skär grönsakerna i fina bitar och lägg dem i en rymlig bunke.
  3. Slå över marinaden och vänd runt så att allt blir ordentligt smaksatt.
  4. Grilla på försiktig värme tills grönsakerna är mjuka och har fått fin färg. Lägg upp dem på fat och servera.

Tips! Om du använder ”hårda” grönsaker eller rotfrukter så blanchera (lägg dem i kokande vatten) i någon minut innan grillningen. För extra krisp – toppa med frön eller nötter!

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.