1 personer

Fläskkotlett Asian

Fläskkotlett Asian – saftig stekt fläskkotlett med grönsaker som får god smak av ingefära, vitlök och soja. Servera köttet med ris, grönsakerna och pressad lime.

Ingredienser

1 st fläskkotlett eller benfri kotlett
1 tsk olja
1 dl lök, strimlad
1 dl salladskål, strimlad
1 tsk vitlök, hackad
1 tsk ingefära, riven
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
2 msk vatten
0,5 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt Kycklingfond, gärna EKO
Till servering:
1 portion ris, kokt
1 st lime

Så här gör du

  1. Stek kotletten färdig men inte överstekt i oljan, lägg den sedan åt sidan.
  2. Stek lök, ingefära och vitlök i samma panna några minuter.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och låt det koka upp och sjuda någon minut.
  4. Servera kotletten tillsammans med grönsakerna och riset och pressad lime .

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.