Fläskkotlett Asian – saftig stekt fläskkotlett med grönsaker som får god smak av ingefära, vitlök och soja. Servera köttet med ris, grönsakerna och pressad lime.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
1 st fläskkotlett eller benfri kotlett
1 tsk olja
1 dl lök, strimlad
1 dl salladskål, strimlad
1 tsk vitlök, hackad
1 tsk ingefära, riven
2 msk Mrs Cheng's Japansk soja
2 msk vatten
0,5 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt Kycklingfond, gärna EKO
Till servering:
1 portion ris, kokt
1 st lime
Så här gör du
Stek kotletten färdig men inte överstekt i oljan, lägg den sedan åt sidan.
Stek lök, ingefära och vitlök i samma panna några minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och låt det koka upp och sjuda någon minut.
Servera kotletten tillsammans med grönsakerna och riset och pressad lime .
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.