4 personer

Char siu ”semla”

Servera en annorlunda semla till middag på Fettisdagen! Här är en matig variant med fläskkarré i Char sui-marinad och marinerade grönsaker i bullar med japansk majonnäs och örter.

Ingredienser

500 g fläskkarré
Char sui marinad
Char sui-marinad:
1 msk ingefära, färsk finhackad
1 msk vitlök, finhackad
0,5 dl Mrs Cheng´s Kinesisk soja
0,5 dl socker
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 st stjärnanis
0,5 tsk lime, pressad
0,5 st kanelstång
3 st kryddnejlika
Marinerade grönsaker:
2 st morötter
2 st salladslök
0,5 st gurka
2 msk risvinäger
1 msk socker
1 msk vatten
Till servering:
bullar av japanskt mjölkbröd eller potato-buns
thai basilika

Så här gör du

Köttet
  1. Lägg t ex fläskkarré i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till Char sui-marinaden.
  3. Slå på marinaden och stek köttet tills det är helt mört och kan dras i sönder med gaffel.
Marinerade grönsaker
  1. Strimla morötter och skiva salladslök.
  2. Ta bort kärnhuset och strimla gurkan.
  3. Blanda en lag på 2 msk risvinäger 1 msk socker och 1 msk vatten.
  4. Låt grönsakerna marinera minst 30 minuter innan servering.
Servering
  1. Dela och rosta bröden.
  2. Bred majonnäs på bröden, lägg på köttet, skeda lite av såsen över och toppa med marinerade grönsaker.
  3. Avsluta med örter och lägg på locket.

Tips! Baka dina egna japanska mjölkbröd – här är receptet!

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.