8 personer

Asiatisk köttfärslimpa

Saftig asiatisk köttfärslimpa smaksatt med soja, vitlök och ingefära och penslad med en riktigt härlig glaze med bland annat chili, soja, honung och lime. Servera med kokta sugarsnaps!

Ingredienser

1 kg blandfärs
2 st salladslökar, tunt skivade
1 msk ingefära, rien
1 msk vitlök, finhackad
1 dl ströbröd
1 ägg
2 msk Mrs Cheng´s Kinesisk soja
Till glaze:
1 msk olja
1 msk ingefära, riven
1 msk vitlök, finhackad
1-3 tsk röd chili, finhackad
3 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
3 msk vatten
2 msk honung
1 msk lime, pressad
1 msk potatismjöl
Till servering:
Sugarsnaps

Så här gör du

  1. Blanda samman färsen, smaka av med soja och peppar. Provstek en matsked av färsen och kontrollera smaksättningen.
  2. Smörj brödformen och lägg i färsen. Knacka den i bänken så att du blir av med luftbubblor i limpan. Grädda mitt i ugnen, 175° i 40-50 minuter.
  3. Gör sedan glazen. Fräs vitlök, ingefära och chili några minuter.
  4. Blanda samman övriga ingredienser, slå det i kastrullen och låt det koka upp. Smaka av med soja och lime.
  5. När limpan är färdig så ta ur den från formen och ställ den på en ugnsfast form. Skeda på glaze och baka ytterligare 5 minuter.
  6. När det är dags att servera så skeda på ytterligare lite glaze och lägg på de kokta ärtorna.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.