4 personer

Torsk med soja och ingefära

Ingredienser

600g torskfilé, skinn och benfri
2 msk majsstärkelse
1 bit (ca 5 cm) färsk ingefära
2 st salladslökar
4 msk olja
Till såsen
4 msk Mrs Cheng Japansk Soja
4 msk vatten
2 msk socker
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
1 tsk mald vitpeppar
Till servering:
4 portioner nykokt ris

Så här gör du

Strimla fisken i centimetertjocka bitar. Pudra på majsstärkelsen, smaksätt med salt och blanda runt. Skiva salladslöken, skala och strimla ingefäran. Vispa samman ingredienserna till såsen i en liten skål. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek ingefära och salladslök 30 sekunder i oljan, ta upp dem när de är gyllenbruna och krispiga. Ställ dem åt sidan. Stek fisken i oljan på hög värme tills den är gyllenbrun och genomvarm. Slå i såsen och låt det koka upp och strö över ingefäran och salladslöken. Servera tillsammans med ris och extra soja.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.