Om Mrs Cheng's
Autentiska smaker och kvalité
Lång tradition och expertis
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.
Johnny besökte personligen varenda livsmedelsbutik, tidningsredaktör och restaurang han kunde hitta. Dag och natt pratade han om soja och visade svenskarna hur man använde soja även i svensk matlagning. Hans driv och engagemang lönade sig – idag kan man hitta Mrs Cheng’s soja i de flesta svenska kök!
Under flera decennier var ”Mrs Cheng’s” ett familjeföretag. Arvet från Johnny och Hanna fördes vidare av döttrarna, Anne och Helen Cheng som breddade portföljen, bl a med grytbaser från Thailand, och byggde varumärket ”Mrs Cheng’s”. Tjugo år senare sålde man företaget och varumärket ägs sedan december 2018 av GB Foods.
Lär dig hur Soja tillverkas
Vill du veta hur sojasås produceras? Se vår sojaskola.