En asiatisk take på Lady och Lufsens berömda kärleksmåltid! Gör köttbullarna av kycklingfärs och krydda med vitlök, soja och kokosgrädde. Servera med Mrs Cheng´s nudlar och en god hoisinsås.
Skriv ut
Skicka
Dela
Ingredienser
Till köttbullarna:
500 g kycklingfärs
1 dl kokosgrädde
4 msk ströbröd
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Pressad lime
4 portioner Mrs Cheng´s nudlar, Chicken
1 msk olja
200 g wokgrönsaker, strimlade och hackade
2 msk sesamfrön
1 dl Mrs Cheng´s Hoisinsås, se länk i instruktionerna
Så här gör du
Köttbullar
Blanda kokosgrädde, vitlök, soja och ströbröd.
Blanda i kycklingfärsen och rör till en slät smet.
Provstek en lite klick för att kontrollera smaksättningen. Om smaken är för söt, tillsätt lite pressad lime.
Låt smeten vila 30 minuter i kylen.
Rulla små fina köttbullar, stek dem i olja.
När det är dags att servera så slå i hoisinsås och låt köttbullarna bli glaserade och fina.
Nudlar
Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner och låt dem rinna av.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, fräs grönsakerna någon minut. Rör sedan i nudlar, sesamfrön och soja.
Servera köttbullarna i en skål ovanpå de goda nudlarna och toppa med lite extra sesamfrön.
Liknande recept
Sedan
1960
Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.