4 personer
60 minuter

Ångad torsk med nori och chili-koriander Hollandaise

Vacker och underbar bakad torsk inlindad i nori och serverad med en chili-koriander hollandaise och grönsaker. Fantastiskt gott!

Ingredienser

600 g ryggfilé av torsk eller annan vit fisk
1 msk salt
2 blad nori
Till Chili-koriander Hollandaise:
2 äggulor
1,75 dl olja
0,25 dl crispy chili oil
2 tsk vit vinäger
1 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
Färsk koriander

Så här gör du

Fisken

  1. Torrsalta fisken 15 minuter och torka sedan ytan torr med hushållspapper.
  2. Dela noriarken och rulla in fiskstavarna i dessa.
  3. Lägg ut en bit plastfilm på arbetsbänken och lägg på fisken. Rulla ihop till en korv och spänn åt plasten ordentligt så all luft försvinner (stick hål på plasten med en tandpetare så att luften kan komma ut). Rulla sedan in korven i flera lager plast utan att sticka hål på den.
  4. Baka i ugn eller souse vide till kärntemperaturen är 52°. (I ugn på 120° i ca 25 minuter, i souce vide på 52° tills kärntemperaturen är 52°.)
  5. Skär försiktigt upp fisken och lägg den på varma tallrikar.
  6. Servera tillsammans med chiliemulsion och grönsaker.

Chili-koriander Hollandaise

  1. Vispa äggulorna fluffiga i vispmaskin eller med elvisp.
  2. Vispa i hälften av oljan i en tunn stråle.
  3. Vispa i soja och vinäger och fortsätt sedan med resterande olja.
  4. Avsluta med att vispa i chiliojlan och hackad koriander.
  5. Smaka av med salt och vinäger.

Liknande recept

Sedan 1960

Framgångssagan om “Mrs Cheng’s” börjar i Sverige på 1960-talet när Johnny och Hanna Cheng, kinesiska invandrare, startade sin import av olika kinesiska livsmedel till Sverige. Den första produkten var hemmagjorda vårrullar som tillagades hemma i det egna köket. Men det var när man började fokusera på soja av hög kvalité som det började ta fart på riktigt.

Tack!

Ditt tävlingsbidrag är mottaget. Lycka till!

Hälsningar Teamet på Mrs Chengs

TACK FÖR ATT DU
KONTAKTAR OSS!

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.